Mléčné řezy
Tento recept zaručeně potěší všechny sladkomily. Ukazuje totiž, jak zvládnout v pohodlí domova mléčné řezy, které jsou k nerozeznání od těch kupovaných. Tento a další recepty naleznete v kuchařce Levně a chutně vaříme s TV Nova.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
těsto
Postup přípravy
Nejdříve rozehřej troubu na 175 °C a plech pokryj pečicím papírem. Pak připrav těsto. Vejce a cukr vyšlehej na hustou, krémovou pěnu. Za stálého šlehání přidej lžíci oleje. Kakao, mouku a kypřicí prášek prosej a po lžičkách přidávej do těsta.
Když je těsto krásně vyšlehané, vylij ho na plech a rozetři na tenkou vrstvu. Peč 9–10 minut, propečenost můžeš kontrolovat špejlí. Nechej v klidu vychladnout.
Na náplň nejdřív vyšlehej společně máslo, moučkový a vanilkový cukr. Do směsi všlehej tvaroh a nakonec zakysanou smetanu.
Vychladlé těsto rozkroj na půl, jednu stranu potři krémem a přiklop druhým dílem. Pak nechej minimálně 2 hodiny dojít v chladničce a nakonec nakrájej na libovolně velké „tyčinky“.
Hodnotit recept: