Bramborák s uzeninou a jarní cibulkou
Bramborák je skvělý jako příloha ke guláši, ale když do něj přidáte uzeninu nebo uzené, pochutnáte si na něm i jen tak.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
750 gbrambory
100 guzenina
100 gmouka hladká
1 kssádlo na pečení
1 ksvejce
4 kscibule jarní
1 polévková lžícemajoránka sušená
200 mlmléko horké
4-6 stroužekčesnek
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 15
1.
Brambory nastrouhejte na jemném struhadle.
2.
Nechte je tři minuty stát a pak z nich vymačkejte vodu.
3.
Zalijte je horkým mlékem a přidejte ostatní suroviny kromě sádla.
4.
Promíchejte.
5.
V pánvi rozehřejte lžíci sádla.
6.
Nalijte na něj menší naběračku těsta a spodní stranou naběračky ho rozetřete.
7.
Na středním plameni smažte po obou stranách dozlatova.
Hodnotit recept: