Hrníčková bábovka
Bábovka je evergreenem, který nikdy nezklame. Receptů na ni je spousta a každý má něco do sebe. S tím naším nebudete potřebovat kuchyňskou váhu. Stačí vám jen hrnek a můžete péct.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na formu
2,5 hrnekmouka polohrubá
2 hrnekcukr moučka
1 kstvaroh měkký
1 ksprášek kypřící do pečiva
1 ksmáslo
5 ksvejce
1 lžičkakůra citrónová
1 špetkasůl
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 45
1.
Máslo utřete s žloutky a cukrem do pěny.
2.
Přidejte tvaroh, mouku smíchanou s práškem do pečiva, špetku soli a citronovou kůru (nastrouhanou).
3.
Dobře promíchejte a nakonec do těsta vmíchejte tuhý sníh z bílků.
4.
Těsto nalejte do formy vymazané máslem a vysypané moukou.
5.
Bábovku pečte asi 45 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Hodnotit recept: