Mexická fazolová polévka
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
podle chuti
Postup přípravy
Fazole namočte do studené vody a nechte přes noc nabobtnat.
Papriky umyjte, odstraňte jádřince a nakrájejte na kostky.
Zelené fazolky očistěte, umyjte a rozkrájejte na kousky.
Červené fazole a kukuřici propláchněte vodou přes síto pod studenou vodou.
Pórek, mrkev a celer očistěte a nakrájejte na plátky.
Rajčata nařízněte do kříže, ponořte do vroucí vody, oloupejte, odstraňte jádřince a dužinu nakrájejte na kostky.
Na oleji lehce opečte najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
Přidejte fazole, rajčatový protlak, vývar a na mírném ohni povařte asi 30 minut.
Přimíchejte mrkev, celer, rajčata, fazolky a povařte dalších 20 minut.
Nakonec přidejte kukuřici, červené fazole, pórek, osolte a ochuťte pepřem a mletou paprikou.
Povařte 5 až 10 minut a podávejte se smetanou a nasekanou petrželkou.
K polévce se skvěle hodí opečené česnekové bagety.
Hodnotit recept: