Pomerančová piškotová roláda
Dokážete si představit nadýchanější moučník k odpolední kávě, než je lehká piškotová roláda? Vyzkoušejte letní variantu vonící po pomerančích.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
těsto
Postup přípravy
Bílky ušlehejte s cukrem do hustého a lesklého sněhu. Postupně zapracujte žloutky, pomerančovou šťávu a mouku se špetkou soli a pomerančovou kůrou.
Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte ho 10 až 12 minut.
Po upečení ho přemístěte na vlhkou utěrku, zatočte a nechte vychladnout.
Tvaroh ušlehejte s cukry a pomerančovou šťávou. Smetanu ušlehejte zvlášť a pak ji postupně vmíchejte do tvarohu.
Krémeme potřete piškotové těsto a roládu zatočte. Nechte ji vychladnout a pak nakrájejte.
Hodnotit recept: