Babské rady: Jak dlouho vydrží maso čerstvé a jak předcházet popraskání sekané | Recepty.Blesk.cz

Babské rady: Jak dlouho vydrží maso čerstvé a jak předcházet popraskání sekané

Praská vám sekaná? Známe jednoduchý trik, aby se vám to už nikdy nestalo
Praská vám sekaná? Známe jednoduchý trik, aby se vám to už nikdy nestalo
Foto: shutterstock.com
10.05.2015 / 06:00

Tipy a triky pro všechny kuchaře i kuchařky. Nejste si jistá, jak dlouho můžete doma skladovat čerstvé maso, nebo nevíte, jak připravit správně hamburger? Čtěte dál!

Jak dlouho vydrží maso v lednici?

 

Pokud je čerstvé, namleté a skladované v dobrých podmínkách, můžete ho mít v ledničce dva až tři dny. Tato doba se dá prodloužit ještě tím, že nakrájené maso před mletím osolíte. Sůl maso přirozeně konzervuje, zvyšuje jeho pojivost i lepivost, prostě vám bude při zpracování lépe držet pohromadě.

Nejlepší a nejlevnější recepty z mletého masa, které si zamilujete

Nejlepší a nejlevnější recepty z mletého masa, které si zamilujete

Jídla připravená z mletého masa patří mezi nejoblíbenější. Ta, na která jsme pro vás připravily recepty, jsou levná, rychle hotová a vynikající. Hlavně…celý článek

Kvalitní maso

 

Nechcete si kupovat předem namleté maso, o jehož stáří i kvalitě se dá pochybovat? Dobrý řezník vám namele před vašima očima kousky, které si sama vyberete. A bude znát i podrobnější informace o původu a kvalitě masa. Pokud ne, hledejte jinde.

Sekaná s vejcem

Sekaná s vejcem

Snadný, rychlý, levný a hlavně chutný oběd či večeře. Zkuste naší variantu s vejcem!celý článek

Jak na bezchybnou sekanou

 

Praská vám sekaná? Stane se to v případě, kdy dostatečně nepropracujete maso s ostatními surovinami. Máme na to docela jednoduchou pomoc: hned, jakmile v míse všechno promícháte, vezměte směs do ruky a z výšky asi třiceti centimetrů ji zase pusťte zpátky. Několikrát to zopakujte, a tím masu zvýšíte soudržnost.

Jak na správný hamburger

 

Nikdy by neměl být víc propečený než dorůžova, tedy medium. Při dlouhém pečení nebo grilování ztrácí šťavnatost i vláčnost.

FotoFoto

Diskuse k článku

.

Nesmrtelné kuře: Jak ho naporcovat a připravit, abyste ušetřili

Kuřecí maso je bez nadsázky perfektní. Hodí se na přípravu hlavních chodů, můžete ho dát do salátu, do rizota, uvařit z něj dokonalou polévku nebo ho jednoduše upéct či hodit na gril. Kuřecí má jemnou chuť, obsahuje spoustu

Z jednoho pekáče: Dokonalé párky, kuřecí i kotlety, po kterých se zapráší

Podzimní hodování konečně přeje tomu, abyste zapnuli troubu a trošku si doma přitopili. Navíc dokonale upečené kuře nebo vepřové kotlety vás zahřejí i zevnitř. Nemáte čas? Pak vyzkoušejte párky s cibulí. Jakkoliv nudně tento

Nejlepší kuře na paprice podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha

Zářivě oranžová smetanová omáčka a kus bílého masa. Je jedno, jestli kuře na paprice preferujete s těstovinami, rýží nebo houskovým knedlíkem. My vás naučíme, jak ho připravuje známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Recepty z mletého masa, které nikdy neomrzí! Sekaná, rizoto nebo pirohy!

Mleté maso je vděčné, univerzální a můžete ho ochucovat na tisíc způsobů. A nikdy se neomrzí. Lze z něj připravit oblíbené karbanátky, sekanou, ale také můžete experimentovat a vyzkoušet recepty, které pocházejí třeba z

Nejnovější články

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz