Pečený jehněcí hřbet a taštičky plněné lilkem a kopřivové pyré
Vyzkoušejte výborný recept na pečený jehněčí hřbet od šéfkuchaře Jana Punčocháře!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
podle potřeby
Postup přípravy
Očistěný jehněčí hřbet osolíme a opepříme a zprudka opečeme na pánvi na oleji.
Kopřivy očistíme a spaříme ve vroucí vodě, vyndáme a zachladíme v ledu, ať neztratí barvu .
Kopřivami a slaninou obalíme hřbet a vše zabalíme do vepřové bránice.
Troubu rozehřejeme na 180 stupňů, vložíme na plech, přidáme 2dcl vývaru a pečeme 15 minut.
Maso vyjmeme, necháme odpočinout, šťávu zredukujeme a přidáme polovinu nasekaného medvědího česneku.
Jak připravit taštičky: Lilek nakrájíme podélně na plátky, nasolíme, vložíme do fresh fólie a necháme v lednici jednu hodinu vyplakat. Vyjmeme a osušíme.
Rozpálíme pánev s olivovým olejem a lilek zprudka opečeme z obou stran.
Vyndáme, nasekáme, ochutíme česnekem, přidáme citronovou kůru a zakápneme citronem.
Vezmeme jarní těsto a vykrojíme potřebné pláty na taštičky. Těsto naplníme směsí z lilku, potřeme vodou nebo žloutkem a smažíme v oleji.
Na kopřivové pyré: Na másle zpěníme šalotku, přidáme spařené kopřivy, sůl, muškátový oříšek a zbytek česneku a rozmixujeme najemno.
Nakonec přidáme oříšek másla na zjemnění.
Hodnotit recept: