Velikonoční beránek z banánového těsta
Nadýchaný beránek odlehčený banánem vás nadchne nejen chutí, ale i konzistencí. Autor a inspirace: milujivareni.cz
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Banány rozmixujeme, z bílků ušleháme pevný sníh.
Změklou Heru utřeme s prosátým cukrem, přidáme postupně žloutky, vanilkový cukr, banány a mouku s kypřicím práškem.
Na závěr do těsta „zabalíme“ sníh z bílků.
Těsto vlijeme do formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou.
Beránka pečeme v předehřáté troubě zhruba 45 minut.
Zda je beránek upečený, ověříme vpíchnutím špejle do těsta. Pokud se na špejli těsto nelepí, je beránek upečený.
Podle vlastního uvážení můžeme vychladlého beránka polít čokoládovou nebo bílkovou polevou.
Hodnotit recept: