Košíčky s rybízovou náplní
Korpus potřený rybízovou směsí z rozvařeného rybízu s cukrem a vínem, zakysané smetany a stuženou želatinou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
těsto
podle potřeby
Postup přípravy
Žloutky ušlehejte s cukrem moučkou a s vanilkovým cukrem do pěny.
Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
Postupně do sněhu přidávejte studenou vodu.
Mouku smíchejte s práškem do pečiva.
Do ušlehané žloutkové směsi střídavě vmíchejte sníh a mouku.
Těsto vlijte na plech nebo do formy vymazané tukem a vysypané moukou a upečte ve vyhřáté troubě.
Rybíz rozvařte s cukrem a vínem a propasírujte přes sítko.
Želatinu nechte změknout ve studené vodě a vymačkejte přebytečnou tekutinu.
Rozpusťte ji v troše teplé vody a vmíchejte do rybízové šťávy.
Přidejte zakysanou smetanu a promíchejte.
Nakonec vmíchejte ušlehanou smetanu, nechte vychladnout.
Náplň rozetřete na upečený korpus.
Pozn. Uvedené množství surovin vystačí na 1 nízkou kulatou formu (s průměrem 28 cm) nebo na 6 košíčků (záleží na velikosti formiček).
Hodnotit recept: