Hrnková bábovka s jablky a skořicí
Bábovky jsou oblíbeným dezertem snad každého z nás. Zkuste ji obměnit pomocí jablek a skořice!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 balíčekcukr vanilkový
1 hrnekmouka polohrubá
1/2 lžičkasoda jedlá
1/2 hrnekmouka hrubá
1/2 lžičkaskořice mletá
1/2 hrnekořechy
1/2 hrnekcukr moučka
1/2 hrnekrozinky v rumu
2 hrnekjablko
2 lžičkaprášek kypřící do pečiva
3 ksvejce
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 50
1.
Do velké mísy nasypejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a jedlou sodou.
2.
Přidejte skořici, moučkový a vanilkový cukr, rozšlehaná vejce a olej. Vše důkladně promíchejte.
3.
Nakonec vmíchejte nastrouhaná jablka, nasekané ořechy a rozinky.
4.
Hotovou směs nalijte do tukem vymazané a moukou vysypané formy.
5.
Bábovku pečte asi 50 minut při teplotě 180 °C.
VYZKOUŠEJTE RECEPTY:
MRKVOVÝ DORT
TŘÍBAREVNÁ TVAROHOVÁ BUCHTA
DALŠÍ SLADKÉ RECEPTY
Hodnotit recept: