Jablečná srdce s mákem
Dezert ve tvaru srdce plněný mákem a jablky potěší nejen vaše chuťové pohárky!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
Postup přípravy
Z trochy vlažného mléka, cukru a droždí nechte vzejít kvásek.
Do mísy dejte mouku, zbytek vlažného mléka, máslo a špetku cukru. Přidejte kvásek a vypracujte hladké těsto, které nechte kynout na teplém místě asi 40 minut.
Na náplň oloupejte jablka, nakrájejte na kostičky a zakapejte je citronovou šťávou.
Na pánvi nechte zkaramelizovat 2 lžíce cukru se špetkou soli a 10 g másla. Podlijte jablečnou šťávou, krátce vařte a přidejte jablka a mák smíchaný s moučkovým cukrem.
Nakynuté těsto vyválejte na obdélník o velikosti 50 x 20 cm. Na těsto rovnoměrně naneste náplň. Pak ho zarolujte z obou stran směrem dovnitř, aby se kraje těsta ve středu spojily.
Vzniklou roládu nakrájejte na 2 cm silné kousky. Poskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte kynout ještě dalších 20 minut.
Pak je potřete rozšlehaným žloutkem a pečte 15 minut v troubě předehřáté na 200 °C.
Hodnotit recept: