Italský houskový knedlík se špenátem a sýrem
Italské houskové knedlíky se špenátem jsou dokonalou ukázkou fůze německé a italské kuchyně. K dostání jsou v regionu Trentino tedy v jižním Tyrolsku. Italové jim říkají Spinach Canederli.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Cibulku a česnek posekáme na jemno.
Máslo si rozpustíme v kastrůku.
Špenát nasekáme na jemno.
Rohlíky staré alespon 6 dní pokrájejte na malé kostičky.
Na másle orestujte pokrájené rohlíky do zlatova.
Stejně tak nechte na másle zesklovatět cibuli a česnek. Přidejte posekaný špenát a orestujte až zavadne. Následně vložíme do mixéru. Přidáme vejce a muškátový oříšek. Osolte a opetřete. A rozmixujte.
V míse smíchejte špenátovou směs, s moukou, mlékem, polovinou parmazánu pokrájenou na drobné kostičky a opraženými rohlíky. Přidejte polévkové lžíce másla. Osolte a opepřete. Dobře prohnětejte.
Zakryjte a nechte 15 minut odležet při pokojové těplotě.
Mezi tím přiveďte k varu velký hrnec vody.
Pomoučněnými rukami vytvořte knedlíky o velikosti golfového míčku.
Ve vroucí vodě vaříme cca 8 - 10 minut.
Podáváme polité rozpuštěným máslem a posypané hoblinami parmazánu.
Hodnotit recept: