Růžové mandlové makronky
Mahulena Bočanová (18. března 1967)se kromě herecké práce a moderování se do povědomí veřejnosti zapsala jako tanečnice, když okouzlila porotu i diváky soutěže Star Dance! Vybrala pro vás recepty ze své oblíbené kuchařky Mary Berry.
Autor receptu: Mahulena Bočanová
Ingredience
náplň
těsto
podle potřeby
Postup přípravy
Krupicový cukr svaříme s vodou, až se rozpustí a pak vaříme na mírném ohni, až vznikne lesklý čirý sirup (měl by mít 110 °C), který necháme vychladnout.
Dva bílky vyšleháme do pevného sněhu, tenkým pramínkem do něj přilijeme sirup a stále šleháme, až sníh bude tuhý a lesklý.
Zbylé dva bílky přidáme k cukru s mandlemi a vařečkou promícháme na tuhou směs. Přidáme extrakt a barvivo tak, aby byla hmota růžová.
Přidáme vrchovatou lžíci sněhu, dobře zatřeme a pak opatrně přidáme zbylý sníh.
Hmotu dáme do cukrářského sáčku a na plech nastříkáme 80 koleček o průměru 3,5 cm.
Kolečka necháme hodinu zaschnout a pak pečeme při 150 °C zhruba 25 minut.
Pak troubu vypneme a makronky v ní necháme hodinu sušit, širokým nožem je opatrně sundáme a dáme vychladnout.
V míse vyšleháme změklé máslo s polovinou moučkového cukru, postupně přidáme zbylý cukr, až bude směs hladká.
Plochým nožem potřeme polovinu koleček džemem a krémem a přiklopíme zbylými kolečky.
Hodnotit recept: