Krůtí měšec s exotickým ovocem
Krůtí maso plněné kiwim a ananasem, vařené na páře a pečené na omáčce z banánu, smetany, citronové šťávy a mandlí. Podáváme překrojené a polité omáčkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Očištěné a omyté řízky z krůtích prsou rozklepejte přes fólii na tenké plátky kruhového tvaru.
Ananas a kiwi očistěte a nakrájejte na menší kousky.
Promíchejte a do středu každého řízku dejte jednu lžíci ovocné směsi.
Okraje masa svažte nad ovocem nití.
Masové měšce vařte přibližně deset minut nad párou ze slepičího vývaru.
Maso přeneste na pekáč.
Banány rozmixujte se smetanou a na mírném ohni nechte přejít varem.
Podle potřeby zahustěte škrobovou moučkou rozmíchanou ve vodě.
Přidejte citronovou šťávu, nastrouhanou kůru z citronu a oloupané a opražené mandle.
Maso podlijte banánovou omáčkou a pečte přibližně 20 minut.
Před podáváním měšce vodorovně překrojte. Podávejte přelité omáčkou.
Hodnotit recept: