Bramborový salát s čekankou, fazolemi, vejci, modrým sýrem a ořechy
Autor receptu: Redakce
Ingredience
omáčka
Postup přípravy
Brambory oloupeme a pokrájíme podélně na čtvrtky.
Fazole krátce povaříme v horké vodě a po scezení na několik minut ponoříme do ledové vody.
Vejce uvaříme na hniličku. Necháme trochu zchladnout, oloupeme a rozdělíme na čtvrtiny.
Čekanku rozložíme na jednotlivé listy, vypereme a vysušíme v odstředivce na saláty. Ořechy nasekáme.
Sýr pokrájíme na kostičky.
Servírujeme na jednotlivé talíře v pořadí: brambory, fazolky, čekanka.
Následně zakapeme dresinkem. Ten připravíme smícháním všech ingrediencí.
Nakonec posypeme sýrem a ořechy.
Tip: Vajíčko můžete zkusit i pošírované, které má tekutý žloutek. Ten se pak po zakrojení do vejce v dokonalé harmonii spojí se zálivkou. Pošírované vejce tedy servírujeme v salátu celé, jen lehce nakrojené.
Hodnotit recept: