Brambory zapečené s uzeným, jablky, pórkem a vlašskými ořechy
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 200°C.
Brambory pokrájíme na cca 3 mm silné plátky, jablka na cca 0,5 cm silné plátky, pórek na kolečka.
Maso pokrájím na přibližně 1x1 cm kostičky, v případě žeber obereme z kostí a nadrobno pokrájíme.
Skládáme do máslem vymazaného pekáče po vrstvách.
Začneme bramborami, pokračujeme pórkem, uzenýma jablky a ořechy, tak aby v pekáči vznikla asi 7 cm vrstva.
Poslední vrstvu vyskládáme na střídačku z jablek a brambor, posypeme zbytkem pórku a zalijeme zakysanou smetanou vyšlehanou s hrnkem mléka.
Posypeme ořechy a dáme péct na zhruba 30 minut, tak, aby byl povrch zlatavý.
Hodnotit recept: