Marinovaná mozzarella podle Gabriely Filippi
RECEPTY Z VIP PROSTŘENO: Zajímavý nápad na jemnou mozzarellu marinovanou v kysané smetaně s citronem a majoránkou. Skvěle ji doplní topinky z pšeničného a žitného kváskového chleba.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Mozzarellu nakrájíme na plátky, které rozložíme na plochou mísu.
Sýr „přikryjeme“ zakysanou smetanou, přidáme mořskou sůl a koření.
Škrabkou na brambory ohoblujeme citronovou kůru, kterou najemno nasekáme a posypeme jí sýr se smetanou.
Navrch ještě vymačkáme šťávu z půlky citronu a bohatě poházíme lístky majoránky. Chilli papričky nasekáme nadrobno a rovněž je přidáme na sýrovou mísu, na závěr předkrm pokapeme čtyřmi lžícemi olivového oleje.
Podáváme s topinkami z čerstvého kváskového chleba. Upečeme je nasucho, potřeme česnekem a pokapeme extra panenským olivovým olejem.
Hodnotit recept: