Marinovaná mozzarella podle Gabriely Filippi | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Marinovaná mozzarella podle Gabriely Filippi

15 min. | předkrm | 399 kJ/porce | 4 porce

RECEPTY Z VIP PROSTŘENO: Zajímavý nápad na jemnou mozzarellu marinovanou v kysané smetaně s citronem a majoránkou. Skvěle ji doplní topinky z pšeničného a žitného kváskového chleba.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 kelímeksmetana zakysaná
1 svazečekmajoránka čerstvá
1 kscitrón
2 kssýr mozzarella

podle potřeby

paprika chilli
koření sambal

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 0
1.

Mozzarellu nakrájíme na plátky, které rozložíme na plochou mísu.

2.

Sýr „přikryjeme“ zakysanou smetanou, přidáme mořskou sůl a koření.

3.

Škrabkou na brambory ohoblujeme citronovou kůru, kterou najemno nasekáme a posypeme jí sýr se smetanou.

4.

Navrch ještě vymačkáme šťávu z půlky citronu a bohatě poházíme lístky majoránky. Chilli papričky nasekáme nadrobno a rovněž je přidáme na sýrovou mísu, na závěr předkrm pokapeme čtyřmi lžícemi olivového oleje.

5.

Podáváme s topinkami z čerstvého kváskového chleba. Upečeme je nasucho, potřeme česnekem a pokapeme extra panenským olivovým olejem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 524,6kJ 398,7kJ
Bílkoviny 2,1g 1,6g
Tuky 10,2g 7,7g
Sacharidy 6,4g 4,9g
Cholesterol 0,3mg 0,2mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz