Pstruh v mandlovém kabátku
Nejprve se obalení pstruzi moukou opečou samostatně s máslem a poté se potřou mandlovou směsí a opečou dozlatova.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
Postup přípravy
Pstruhy omyjte pod tekoucí studenou vodou.
Poté je osušte, posolte na povrchu i zevnitř a lehce obalte v hladké mouce.
Pstruhy vložte do pekáčku, poklaďte je plátky nakrájeného másla.
Troubu předehřejte na střední teplotu.
Pstruhy pečte asi 15 minut, pak je obraťte a pečte dalších 10 minut. Trošku podlijte vodou.
Mezitím si připravte mandlovou směs: petrželku omyjte a nasekejte nadrobno.
Bílky ušlehejte do tuhého sněhu.
Mandle nasekejte a společně s petrželkou vmíchejte k bílkům.
Hotovou směs stejnoměrně rozetřete na pstuhy.
Po nanesení mandlového kabátku pečte ryby dozlatova asi 10 minut.
Citróny omyjte a nakrájejte na dílky nebo na plátky.
Upečené pstruhy podávejte na podlouhlém podnosu s vařenými bramborami, ozdobte čerstvou karotkou, okurkou a citrónem.
Hodnotit recept: