Pečené karé s meruňkami
Zdá se vám nedělní pečeně pořád stejná? Můžete ji zpetřit ovocem. Kdo má rád mísení slané a nasládlé chutě, ocení tento recept.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
100 gmandle
100 gmeruňky sušené
100 mlvoda
200 mlsmetana
800 gvepřové karé
podle potřeby
sůl
pepř bílý mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 90
1.
V prostředku karé udělejte otvor, který naplňte umytými a usušenými meruňkami.
2.
Maso mírně osolte, opepřete a za občasného podlévání upečte v troubě. Po upečení maso vyjměte a dejte do tepla.
3.
Do výpeku nasypejte jemně nastrouhané mandle, zalijte šlehačkou a přiveďte k varu.
4.
Pokrm podávejte s rýží a ovocným kompotem.
Hodnotit recept: