Kynuté ovocné knedlíky
Zřejmě každý rád zhřeší tímto sladkým pokrmem. Zkuste naší variantu se zakysanou smetanou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Do hlubší mísy si připravte prosetou mouku, do které udělejte důlek, rozdrobte droždí, přidejte cukr a přilijte vlažné mléko. Na teplém místě nechte vykynout.
Poté přidejte žloutek, trochu mléka, špetku soli a vypracujte hladké těsto, které nechte pod utěrkou ještě vykynout.
Z rozváleného těsta vykrajujte čtverečky, na každý položte ovoce (můžete přidat trochu cukru) a tvarujte knedlíky. V osolené vodě vařte 6 až 7 minut, během vaření je obracejte. Hotové propíchněte vidličkou. Na talíři knedlíky posypejte cukrem, přidejte oslazenou zakysanou smetanu, můžete polít rozpuštěným máslem.
Hodnotit recept: