Rýžový nákyp se švestkami
Rýže se dá zpracovat na různé způsoby. Sladká varianta zachutná nejvíc dětem. Můžete zkusit i jiné ovoce.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
krém
Postup přípravy
Propláchnutou rýži uvařte doměkka v mléce, do kterého přidejte trochu cukru a soli, a dejte vychladnout.
V míse utřete máslo s cukrem, vanilkovým cukrem, žloutky a citronovou kůrou. Přidejte vychladlou rýži a sníh z bílků.
Mezitím vymažte a vysypejte zapékací formu. Do ní pak vlijte polovinu směsi, na ni klaďte podušené švestky.
Navrch dejte druhou polovinu směsi. Nákyp dejte do trouby a pečte zvolna asi 40 minut.
Hotový pak pocukrujte a ozdobte sladkým sněhem a dejte ještě na chvilku do trouby.
Hodnotit recept: