Moravský brabec
Pekně propečené kousky vepřového, k nim chlupatý knedlík a špenát, nebo zelí. Už se vám sbíhají sliny. Tak si to uvařte!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 ksčesnek hlavička
1 ksprotlak rajčatový
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
3 kscibule kuchyňská
400 gbůček
400 gvepřová plec
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 120
1.
Maso nakrájejte na kostky, osolte, opepřete, přidejte protlak, nasekanou cibuli, prolisovaný česnek a vše promíchejte.
2.
Nechte do druhého dne odpočinout. Maso pak pečte v troubě předehřáté na150 °C, dokud není měkké.
3.
V průběhu pečení podlévejte jen mírně. Podávejte s bramborovým knedlíkem a špenátem.
Hodnotit recept: