Kynuté knedlíky s mletým masem
Kynuté knedlíky plněné směsí z cibule, škvarek a mletého masa. Podáváme s vařeným zelím.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
náplň
těsto
Postup přípravy
Do 100 ml vlažného mléka dejte půl lžičky cukru, trochu mouky a rozdrobeného droždí.
Nechte na teplém místě vzejít kvásek.
Do větší mísy si odvažte mouku, přidejte vejce, sůl, kvásek a zbývající vlažné mléko.
Těsto dobře vypracujte, překryjte utěrkou a nechte vykynout na teplém místě.
Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno.
Na pánvi rozehřejte olej, cibuli na něm nechte zesklovatět, přidejte škvarky a mleté maso.
Masovou směs duste asi 8 minut, osolte, opepřete a dochuťte kořením.
Vykynuté těsto rozválejte na pomoučeném válu, rozkrájejte ho na čtverce.
Na čtverce rozdělte zchladlou masovou náplň, zabalte a zakulaťte.
Knedlíky vařte asi 4 minuty, pak je vařečkou obraťte a vařte ještě další tři minuty.
Po vyjmutí je propíchněte vidličkou, aby z nich vyšla pára.
Zelí sceďte a propláchněte studenou vodou.
Poduste a zaprašte hladkou moukou. Podle chuti přislaďte.
Hodnotit recept: