Grilované kotlety s česnekovou omáčkou
Grilované kotlety ochucené česnekem s bílým pepřem voní tymiánem a dobromyslí. Podávají se s česnekovou omáčkou a grilovanou zeleninou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
omáčka
Postup přípravy
Kotlety po okrajích nařízněte, aby se nekroutily a naklepejte. Česnek oloupejte a kotlety jím lehce potřete.
Poté je posypte bílým pepřem a kořením, zakapte olejem a nechte několik hodin v chladu proležet.
Před podáváním setřete koření, znovu potřete olejem.
Vložte kotlety na rošt a pečte zprvu prudce a dopékéjte při mírnějším žáru.
Rošt musí být aspoň 15 cm nad uhlíky, aby se maso nepálilo, ale dobře propeklo. Grilujte po obou stranách dohněda.
Pak dejte maso na mísu, osolte a podávejte s grilovanou zeleninou.
Česnek prolisujte do bílého jogurtu. Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemno.
Do jogurtu přidejte cibuli, sůl, pepř, olej a šťávu a vše důkladně promíchejte.
Hodnotit recept: