Báječný levný králík
Velikonoční svátky vám nemusí zrujnovat peněženku. Recept na tohoto králíka jsme připravili s pomocí šéfkuchaře Petra Škardy. Jednoduché, levné, jarní a báječné.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
10 gpepř černý mletý
120 gčesnek
1200 gkrálík
200 gslanina anglická
300 gkapusta hlávková
50 golej
podle potřeby
sůl
Postup přípravy
Čas přípravy: 40
Čas vaření/pečení: 60
1.
Králíka důkladně omyjte, osušte, prošpikujte slaninou a opepřete. Pečte do poloměkka.
2.
Kapustu rozeberte na listya spařte v osolené vodě.
3.
Králíka obalte listy kapusty, ovažte nití a dopečte.
4.
Listy uvolněte, nakrájejte na širší nudle a vložte do šťávy ke králíkovi.
5.
Maso naporcujte a podávejte přelité šťávou, s kousky opečené slaniny.
Hodnotit recept: