Krůta na dánský způsob
Krůta naplněná směsí z rýže, jater, rajčat a anglické slaniny se opeče a podává s plněnými rajčaty.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
Postup přípravy
Připravte si náplň: přebranou a spařenou rýži uvařte v masovém vývaru.
Na másle poduste na plátky nakrájená krůtí játra.
Rajčata omyjte, spařte, oloupejte, odstraňte zrníčka a nakrájejte.
Rajčata přidejte k játrům a společně poduste.
Anglickou slaninu (nebo uzený bůček) nakrájejte na nudličky.
Játra, rajčata, rýži a slaninu promíchejte a podle chuti osolte.
Dvě třetiny nádivky použijte na plnění krůty. Zbytek vložte do vydlabaných rajčat.
Menší krůtu osolte, opepřete, ve voleti naplňte nádivkou, zašijte.
Krůtu opečte na oleji společně s nakrájenou cibuli dozlatova.
Šťávu proceďte a dochuťte kečupem.
Porcovanou krůtu podávejte obloženou plněnými rajčaty.
Hodnotit recept: