Pstruh pečený v anglické slanině
Pstruh plněný špenátem ochuceným česnekem se obalí v anglické slanině a peče v troubě.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 špetkasůl
1 polévková lžíceolej olivový
1 kscitrón
16 plátekslanina anglická
2 stroužekčesnek
200 gšpenát čerstvý
4 kspstruh
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 15
1.
Špenátové listy opláchněte a spařte 2 minuty ve vařící vodě.
2.
Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.
3.
Okapaný špenát nakrájejte na nudličky, dochuťte solí, česnekem a lžičkou oleje.
4.
Pstruhy omyjte, osušte, osolte a pokapejte citrónem.
5.
Naplňte je špenátem a obalte v anglické slanině.
6.
Předehřejte troubu na 200°C.
7.
Pstuhy potřete olejem, vložte do pekáče a pečte asi 8-10 minut.
8.
Podávejte na talíři zdobeném čerstvou zeleninou s plátkem citrónu.
Hodnotit recept: