Pstruh na modro s pošírovanou zeleninou
Pstruh uvařený společně s kořenovou zeleninou je přelitý smetanovou omáčkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kspórek
2 dlvíno bílé
2 polévková lžícesmetana
200 gzelenina kořenová
4 kspstruh
50 gmáslo
podle chuti
sůl
koření nové
pepř černý celý
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 15
1.
3/4l vody, víno, sůl, pepř a nové koření dejte na 5 minut vařit.
2.
Mezitím si očistěte kořenovou zeleninu a nakrájejte ji na nudličky.
3.
Do vody přidejte zeleninu a omyté pstruhy.
4.
Těsně pod bodem varu pošírujte 10 minut.
5.
Připravte si máslovou omáčku - na másle orestujte mouku.
6.
Přidejte vývar a 1/2dl vína.
7.
Vše rozšlehejte, provařte a dochuťte.
8.
Na talíř vyjměte zeleninu, uložte pstruha a přelijte omáčkou.
9.
Ozdobte petrželkou a plátkem citrónu.
Hodnotit recept: