Pečená treska s citronovou šťávou | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Pečená treska s citronovou šťávou

75 min. | hlavní chod | 2 247 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Ryba obalená v mouce a ve vejci je osmažena a podávana s bramborovým salátem a s krémem z kyselé smetany.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
0,125 lvývar
0,5 svazekpažitka
1 ksvejce
1 špetkacukr
1 ksokurka salátová
1 kscibule kuchyňská
1 špetkasůl
1 špetkapepř bílý mletý
150 gsmetana kysaná
3 polévková lžíceolej
4 ksrajčata
4 polévková lžíceocet
4 polévková lžícešťáva citronová
4 polévková lžícemouka hladká
600 gfilé z tresky
750 gbrambory

na ozdobu

0,5 kscitrón
4 kssalát hlávkový

Postup přípravy

Čas přípravy: 40
Čas vaření/pečení: 35
1.

Brambory omyjte a vařte je ve slupce v osolené vodě asi 20 minut.

2.

Pak je sceďte, oloupejte, nechejte zchladnout.

3.

Brambory nakrájejte na plátky.

4.

Rajčata omyjte a nakrájejte na plátky.

5.

Okurku oloupejte a nakrájejte na plátky.

6.

Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky.

7.

Vývar, ocet a cibuli svařte. Osolte a opepřete.

8.

Vývar nalijte na brambory a nechte pod poklicí asi 10 minut.

9.

K bramborům přimíchejte připravenou zeleninu.

10.

Rybu omyjte, osušte a nakrájejte na porce.

11.

Pokapejte ji 2 kávovými lžičkami citrónové šťávy a osolte.

12.

Vejce rozklepněte do hrnečku a rozkvedlejte.

13.

Rybu obalte nejprve v mouce a pak ve vejci.

14.

Na pánvi rozehřejte olej.

15.

Rybu smažte 4 až 5 minut po každé straně.

16.

Kyselou smetanu ocuťte zbytkem citrónové šťávy, osolte, opepřete a přidejte cukr.

17.

Pažitku omyjte, osušte, nasekejte a posypte jí bramborový salát.

18.

Rybu ozdobte citrónem a salátovými listy.

19.

Podávejte na stůl s krémem z kyselé smetany a bramborovýmm salátem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 306,5kJ 2 246,5kJ
Bílkoviny 4,8g 35,1g
Tuky 2,8g 20,9g
Sacharidy 7,2g 52,4g
Cholesterol 20,4mg 149,7mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz