Pečená treska s citronovou šťávou
Ryba obalená v mouce a ve vejci je osmažena a podávana s bramborovým salátem a s krémem z kyselé smetany.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
Postup přípravy
Brambory omyjte a vařte je ve slupce v osolené vodě asi 20 minut.
Pak je sceďte, oloupejte, nechejte zchladnout.
Brambory nakrájejte na plátky.
Rajčata omyjte a nakrájejte na plátky.
Okurku oloupejte a nakrájejte na plátky.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky.
Vývar, ocet a cibuli svařte. Osolte a opepřete.
Vývar nalijte na brambory a nechte pod poklicí asi 10 minut.
K bramborům přimíchejte připravenou zeleninu.
Rybu omyjte, osušte a nakrájejte na porce.
Pokapejte ji 2 kávovými lžičkami citrónové šťávy a osolte.
Vejce rozklepněte do hrnečku a rozkvedlejte.
Rybu obalte nejprve v mouce a pak ve vejci.
Na pánvi rozehřejte olej.
Rybu smažte 4 až 5 minut po každé straně.
Kyselou smetanu ocuťte zbytkem citrónové šťávy, osolte, opepřete a přidejte cukr.
Pažitku omyjte, osušte, nasekejte a posypte jí bramborový salát.
Rybu ozdobte citrónem a salátovými listy.
Podávejte na stůl s krémem z kyselé smetany a bramborovýmm salátem.
Hodnotit recept: