Medvědí tlapky
Klasické medvědí tlapky máčené v čokoládě hořké i mléčné patří mezi oblíbené české cukroví.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na formu
Postup přípravy
Tuk a cukr ušlehejte na pěnu.
Poté zašlehejte jedno po druhém vejce.
Nastrouhejte kůru z 1 pomeranče.
Mandle namelte.
Postupně lžicí přidávejte hladkou mouku, mandle, prášek do pečiva, kůru a kakao.
Nakonec vše dobře prohněťte.
Formičky na medvědí tlapky vymažte pečlivě tukem a posypte strouhankou.
Poté je asi do dvou třetin naplňte připraveným těstem.
Dejte formičky na plech. Troubu předehřejte - el. sporák 175°C, plyn stupeň 2.
Plech vložte do trouby a pečte asi 18 až 20 minut.
Pečivo potom vyndejte, uvolněte z formiček a nechte zchladnout.
Mezitím si v horké vodní lázni rozpusťte obě čokoládové polevy, mléčnou i hořkou.
Namáčejte v nich špičky tlapek a potom je klaďte na rošt.
Zbytkem polevy naplňte malý mikrotenový sáček, kterému odstřihněte maličky kousek růžku.
Na tlapky nastříkejte podélné pruhy a na jejich konci vmáčkněte do čokoládové polevy "drápky" z nakrájených lupínků mandlí.
Hodnotit recept: