Vlašský plněný kotlet
Vepřové kotlety jsou naplněny směsí ze zelí, cibule, klobás a žampiónů a upečeny v troubě.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Zelí omyjte a nakrájejte na nudličky.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Klobásu nakrájejte na kolečka.
Slaninu nakrájejte na kostičky.
Žampióny očistěte a nakrájejte na plátky.
Na pánvi rozehřejte olej a slaninu, klobásku, cibuli a žampiony orestujte.
Přidejte zelí, sůl, pepř, kmín, ocet a poduste asi 5 minut.
Z masa nakrájejte 4 porce, nožem udělejte kapsy.
Kapsy naplňte připravenou směsí, osolte a posypte grilovacím kořením.
Na pánvi opět rozehřejte olej a kotlety chvíli opečte.
Ve výpeku orestujte mouku, zalijte vývarem, dochuťte a provařte.
Troubu předehřejte na 160°C.
Kotlety vložte do pekáče, zalijte šťávou a pod poklicí pečtě 45 minut.
Na talíř dejte maso, přelijte šťávou a podávejte s různě upravenými brambory.
Hodnotit recept: