Farmářský steak | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Farmářský steak

38 min. | hlavní chod | Grilování | 3 119 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Vepřová krkovice je naložena v marinádě z česneku, oleje, soli a grilovacího koření aspoň den před přípravou. Poté je ugrilována a podávána se zeleninovou špízovou jehlou.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 ksokurka salátová
1 hlávkasalát hlávkový
12 ksolivy
1200 gvepřová krkovice
2 stroužekčesnek
4 ksfeferonka červená
4 polévková lžícemáslo bylinkové
4 ksrajčata cherry
4 ksokurka kyselá

podle chuti

koření grilovací
sůl
pepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 8
1.

Maso nakrájejte a naklepejte.

2.

Česnek oloupejte a prolisujte.

3.

Do mísy nalijte olej, přidejte česnek, sůl, grilovací koření.

4.

Do této marinády naložte maso nejméně na 4 hodiny.

5.

Na pánvi rozehřejte olej a maso pečte z každé strany 4 minuty. Můžete použít i gril.

6.

Rajčata cherry omyjte, okurku nakrájejte na plátky.

7.

Papriku očistěte, vyjměte semínka a nakrájejte na plátky.

8.

Na špízovou jehlu postupně navlékejte rajčata, papriku, okurky, feferony, olivy a hlávkový salát.

9.

Steak dejte na prkénko a přidejte špízovou jehlu.

10.

Podávejte s bylinkovým máslem a pečivem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 655,9kJ 3 118,9kJ
Bílkoviny 7g 33,5g
Tuky 13,6g 64,5g
Sacharidy 1,6g 7,6g
Cholesterol 42,3mg 201mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz