Kuskus s kuřetem a švestkami
Kuskus s opečenými kousky kuřete se švestkami a petrželkou je pikantní díky harisse.
Autor receptu: kucharici
Ingredience
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Maso omyjeme a nakrájíme na kousky.
Na rozpáleném oleji orestujeme cibulku do změknutí, přidáme maso.
Společně maso s cibulí orestujeme, maso by se mělo propéct a dostat zlatavý povrch.
Na maso nastouháme zázvor a přimícháme harissu (pokud chce někdo nepikantní verzi, tak volí rajčatové pyré).
Krátce osmažíme a přidáme švestky, kuskus a vše zamícháme a zalijeme vařící vodou.
Přikryjeme pokličkou a necháme 5 minut stát tak, aby tekutina vsákla a kuskus změkl.
Kuskus načechráme vidličkou a posypeme petrželkou.
Hodnotit recept: