Jablečný nákyp | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Jablečný nákyp

38 min. | dezert | 1 470 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce | Vegetariánské jídlo

Jablečný nákyp

Uvařená a zahuštěná jablka jsou upečena a potřena sněhem z bílků, který vytvoří zlatavou krustu.

Autor receptu: kucharici

Ingredience

Přepočítat na  porce
0,5 dlvoda
1 ksvejce
1 špetkasůl
120 gcukr
2 lžičkamaizena
500 gjablko
70 gpiškoty

náplň

2 ksbílek
30 gcukr moučka

na formu

1 polévková lžícemáslo

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 28
1.

Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme nadrobno.

2.

Společně s cukrem a vodou jablka vaříme 5 minut.

3.

Přidáme škrob, sůl, vejce a povaříme 3 minuty.

4.

Formu vymažeme a poklademe piškoty.

5.

Nalijeme směs a vložíme do předehřáté trouby na 180°C, pečeme dokud směs neztuhne - cca 20 minut.

6.

Z bílků vyšleháme sníh, těstě před došleháním přidáme cukr moučku a po ztuhnutí dáme sníh na nákyp.

7.

Pečeme znovu se sněhem a to dozlatova. Jedná se o nákyp, který je chuťově skvělý, ovšem svou konzistencí je řídký (nedá se z formy moc nabírat, rozpadá se).

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 651kJ 1 469,6kJ
Bílkoviny 2,3g 5,2g
Tuky 2,5g 5,6g
Sacharidy 31,3g 70,7g
Cholesterol 41,3mg 93,2mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz