Jablečný nákyp
Uvařená a zahuštěná jablka jsou upečena a potřena sněhem z bílků, který vytvoří zlatavou krustu.
Autor receptu: kucharici
Ingredience
náplň
na formu
Postup přípravy
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme nadrobno.
Společně s cukrem a vodou jablka vaříme 5 minut.
Přidáme škrob, sůl, vejce a povaříme 3 minuty.
Formu vymažeme a poklademe piškoty.
Nalijeme směs a vložíme do předehřáté trouby na 180°C, pečeme dokud směs neztuhne - cca 20 minut.
Z bílků vyšleháme sníh, těstě před došleháním přidáme cukr moučku a po ztuhnutí dáme sníh na nákyp.
Pečeme znovu se sněhem a to dozlatova. Jedná se o nákyp, který je chuťově skvělý, ovšem svou konzistencí je řídký (nedá se z formy moc nabírat, rozpadá se).
Hodnotit recept: