Vánoční kapr v marinádě
Kapr naložený v marinádě z jogurtu, vajec, pepře a hořčice, obalený ve strouhance a smažený dozlatova. Zdobíme plátkem citronu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kscitrón
1 ksjogurt bílý
1 špetkasůl
1 lžícehořčice
2 ksvejce
4 kskapr filety
1 špetkapepř černý mletý
podle potřeby
strouhanka
olej
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 20
1.
Kapra opláchnete, osušíte a pokapete citronem.
2.
Z jogurtu, vajec, pepře a hořčice umícháte marinádu.
3.
Do marinády kapra na 24 hodin naložíte.
4.
Pak kapra lehce otřete z přebytečné marinády, osolte a obalte ve strouhance.
5.
Smažte ihned nejlépe ve fritéze.
6.
Potom jednotlivé porce nazdobte kousky citronu.
Hodnotit recept: