Jablečný nákyp | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Jablečný nákyp

38 min. | dezert | 1 470 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce | Vegetariánské jídlo

Jablečný nákyp

Uvařená a zahuštěná jablka jsou upečena a potřena sněhem z bílků, který vytvoří zlatavou krustu.

Autor receptu: kucharici

Ingredience

Přepočítat na  porce
0,5 dlvoda
1 ksvejce
1 špetkasůl
120 gcukr
2 lžičkamaizena
500 gjablko
70 gpiškoty

náplň

2 ksbílek
30 gcukr moučka

na formu

1 polévková lžícemáslo

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 28
1.

Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme nadrobno.

2.

Společně s cukrem a vodou jablka vaříme 5 minut.

3.

Přidáme škrob, sůl, vejce a povaříme 3 minuty.

4.

Formu vymažeme a poklademe piškoty.

5.

Nalijeme směs a vložíme do předehřáté trouby na 180°C, pečeme dokud směs neztuhne - cca 20 minut.

6.

Z bílků vyšleháme sníh, těstě před došleháním přidáme cukr moučku a po ztuhnutí dáme sníh na nákyp.

7.

Pečeme znovu se sněhem a to dozlatova. Jedná se o nákyp, který je chuťově skvělý, ovšem svou konzistencí je řídký (nedá se z formy moc nabírat, rozpadá se).

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz