Rizoto z mletého masa
Rýže s mletým masem a sterilovaným hráškem podáváme s kyselou okurkou a ozdobíme feferonkou.
Autor receptu: jijina
Ingredience
1 špetkapepř černý mletý
1 lžičkasůl
1 konzervahrášek sterilovaný
1 kscibule kuchyňská
250 grýže
250 gmaso mleté míchané
4 polévková lžíceolej
4 ksokurka kyselá
4 ksfeferonka červená
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 25
1.
Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě.
2.
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a asi 15 minut opékáme.
3.
Uvařenou rýži přidáme k opečenému masu, přisypeme hrášek a ještě asi 10 minut prohřejeme.
4.
Podáváme s kyselou okurkou a ozdobíme feferonkou.
Hodnotit recept: