Tradiční salát se šunkou
Salát z vajec, šunky, brambor, zeleniny a oliv, zalitý dresinkem z majonézy, hořčice, kyselé okurky a kapar. Podáváme v míse vyložené listy hlávkového salátu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
zálivka
Postup přípravy
Vejce uvařte natvrdo.
Rychle je ponořte do studené vody, nechte je vychladnout a oloupejte.
Tři vejce nasekejte nadrobno, čtvrté nakrájejte na plátky
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky.
Potom přiveďte vodu k varu a brambory v ní vařte asi 15 minut doměkka.
Pak brambory sceďte a nechte krátce vyjít páru.
Zeleninu nakrájejte na malé kousky.
Cibuli jemně nasekejte.
Šunku nakrájejte na drobné kostičky.
Na zálivku nadrobno nakrájejte kyselé okurky a kapary.
V míse dobře promíchejte majonézu, hořčici, okurky a kapary, případně přilijte trochu okurkového nálevu.
Dochuťte solí a pepřem.
Brambory, šunku, všechnu zeleninu, vejce a olivy přidejte k zálivce a všechno promíchejte.
Mísu vyložte salátovými listy a upravte na ni bramborový salát.
Povrch ozdobte plátky vejce.
Hodnotit recept: