Kuře ala slepice
Kuřecí čtvrtky ochucené sladkou paprikou jsou podušeny a podávány s paprikovou omáčkou. Jako příloha jsou knedlíky nebo noky.
Autor receptu: kucharici
Ingredience
1 špetkasůl
1 kscibule kuchyňská
250 mlsmetana
4 polévková lžícepaprika mletá sladká
4 kskuřecí čtvrtky
50 gmáslo
60 gmouka hladká
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 60
1.
Kuře omyjeme, osolíme a okořeníme paprikou.
2.
Cibuli oloupeme a na másle ji zpěníme, vložíme maso a osmahneme ho.
3.
Poté kuře podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka (asi 45 minut).
4.
Kousky kuřete vyndáme, šťávu zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně.
5.
Omáčku povaříme ještě asi 15 minut a pak přidáme kuře a chvíli společně prohřejeme.
6.
Podáváme s knedlíkem či noky.
Hodnotit recept: