Kuře ala slepice | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Kuře ala slepice

75 min. | hlavní chod | 2 477 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Kuře ala slepice

Kuřecí čtvrtky ochucené sladkou paprikou jsou podušeny a podávány s paprikovou omáčkou. Jako příloha jsou knedlíky nebo noky.

Autor receptu: kucharici

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkasůl
1 kscibule kuchyňská
250 mlsmetana
4 polévková lžícepaprika mletá sladká
4 kskuřecí čtvrtky
50 gmáslo
60 gmouka hladká

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 60
1.

Kuře omyjeme, osolíme a okořeníme paprikou.

2.

Cibuli oloupeme a na másle ji zpěníme, vložíme maso a osmahneme ho.

3.

Poté kuře podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka (asi 45 minut).

4.

Kousky kuřete vyndáme, šťávu zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně.

5.

Omáčku povaříme ještě asi 15 minut a pak přidáme kuře a chvíli společně prohřejeme.

6.

Podáváme s knedlíkem či noky.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 667,6kJ 2 476,9kJ
Bílkoviny 9,6g 35,8g
Tuky 7,5g 27,8g
Sacharidy 5,4g 19,9g
Cholesterol 53,2mg 197,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz