Kyselo
Podušené bílé zelí s brambory a osmaženou cibulkou podáváme s chlebem.
Autor receptu: lolitas
Ingredience
1 balíčekzelí bílé
1 kscibule kuchyňská
1 lžičkapaprika mletá sladká
1 kslist bobkový
2 kuličkakoření nové
3 ksbrambory
4 plátekchléb
podle chuti
sůl
pepř černý celý
podle potřeby
olej
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 40
1.
Na tuku osmahneme cibulku a zaprášíme mletou sladkou paprikou.
2.
Dáme vařit zelí, přidáme nové koření, bobkový list, pepř celý, sůl.
3.
Jakmile zelí trošku změkne(po 20min), přidáme brambory nakrájené na malé kostičky a osmaženou cibulku.
4.
Nezapomene občas podlít. Po dalších 20 minutách zahustíme chlebem bez kůrky, povaříme a můžeme podávat.
Hodnotit recept: