Kotletky na česneku
Vepřové kotlety potřené česnekovou směsí jsou do zlatova restované a následně dušené se směsí vývaru z kostí.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
podle chuti
podle potřeby
Postup přípravy
Vepřové kotletky potřeme vyrobenou směsí z namačkaných stroužků česneku, soli, pepře a červené papriky smíchané s troškou slunečnicového oleje.
Takto potřené nenaklepané kotletky necháme uležet v chladu nejlépe do druhého dne.
Po uležení masa si nachystáme grilovací pánev, kterou rozpálíme a na trošce oleje velmi zprudka opečeme všechny naložené kotletky.
Jakmile jsou kotletky do zlatova opečené, přendáme je do připraveného hrnce.
Na výpeku v pánvi opečeme na drobno nakrájenou cibuli až úplně do hněda – pozor, nespálit, bylo by to hořké. Do orestované cibule přidáme 3 dl vývaru z kostí.
Obsah pánve, ve které je obsažen výpek, přelijeme do hrnce ke kotletkám a dusíme do měkka cca 30 minut.
Obsah pánve, ve které je obsažen výpek, přelijeme do hrnce ke kotletkám a dusíme do měkka cca 30 minut.
Hodnotit recept: