Štika zasněžená parmezánem
Štičí filety jsou sypané parmezaném, smažené a následně pečené s další vrstvou parmezánu v troubě.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Filety štiky opláchneme vodou, osušíme, osolíme a ze strany, kde není kůže, lehce posypeme červenou mletou paprikou.
Na přepuštěném másle s trochou olivového oleje začneme lehce opékat.
Během opékání vrchní stranu bez kůže posypeme trochou sýru Parmigiano-Reggiano.
Po opečení filetu ze strany, kde je kůže, opatrně filety obrátíme a opékáme i druhou stranu. Lehce opět posypeme sýrem Parmigiano-Reggiano i stranu s kůží.
Po upečení dáme na talíř a bohatě posypeme sýrem Parmigiano-Reggiano a dáme zapéct na 5 minut pod gril do trouby (vhodná a rychlá je mikrovlnná s grilem).
Filety necháme ještě dojít 5 minut na talíři a podáváme o Vánocích s bramborovým salátem a jinak třeba s bramborovou kaší či s hranolkami.
Sýr Parmigiano-Reggiano lze nahradit sýrem Gran Moravia, což je sýr parmazánového typu české výroby.
Hodnotit recept: