Domácí vaječný koňak
Kdo si jednou udělá domácí vaječný koňak, tak si už ten v obchodě nekoupí.
Autor receptu: kucharici
Ingredience
Postup přípravy
Do nádoby vložte žloutky a cukr.
Za neustálého míchání zahříváme až na teplotu 70°C a udržujeme tuto teplotu po dobu 7 minut. Použijeme buď speciální nádobu, kde si teplotu můžete nastavit nebo ji kontrolujeme teploměrem. Každopádně, pokud by teplota byla vyšší, tak by se vejce srazila, pokud by byla nižší, tak hrozí salmonela.
Poté přidejte mléko, smetanu a alkohol. Pokud chcete více alkoholový likér, přidejte ještě 1 dl rumu než je v ingrediencích.
Stále mícháme další 3 minuty (teplota stále 70°C).
Poté přelijeme do láhve - likér má velmi bohatou pěnu, je tedy nutné dávat pozor na přelití a čekat, dokud pěna neklesne a opět přilít.
Takto udělaný likér je vyhlášený a zázračně rychle mizí z lednice :-). Jde o každoroční dárek pro přátele k Novému roku.
Hodnotit recept: