Koláčky s drobenkou
Koláčky makové, oříškové a povidlové z těsta bez kynutí jsou vhodné na všechny oslavy.
Autor receptu: tekatoka15
Ingredience
drobenka
1 hrnečekcukr moučka
1 hrnečekmouka hrubá
3 plátektuk hera
náplň 1
1 hrnekořechy vlašské mleté
náplň 2
1 hrnekmák mletý
náplň 3
1 kelímekpovidla meruňková
na vál
1 ksvejce
1 špetkasůl
1 polévková lžícecukr
25 dkgtuk hera
5 dkgdroždí čerstvé
50 dkgmouka polohrubá
8 polévková lžícemléko
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 30
1.
Na vál nasypeme polohrubou mouku, přidáme vejce, droždí, sůl, trochu mléka, cukr a změklou heru.
2.
Zpracujeme těsto a tvoříme malé koláčky, které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.
3.
Plníme je nádivkou ořechovou, makovou a povidlovou a posypeme je drobenkou.
4.
Koláčky pečeme v mírně vyhřáté troubě.
Hodnotit recept: