Telecí pečeně na kmínu
Telecí plec naložená v olivovém oleji a kmínu je zdobená uzeným špekem a pečená na kořenové zelenině.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
podle chuti
podle potřeby
Postup přípravy
Telecí kulatou plec odblaníme, pořádně vetřeme do povrchu masa rychlosůl PRAGANDA (aby maso bylo růžové).
Převážeme režnou nití (maso bude po upečení držet tvar) a naložíme do láku vytvořeného z olivového oleje a v hmoždíři rozdrceného kmínu.
Dáme do lednice na 1-2 dny uležet. Minimálně jednou otočíme.
Před pečením si nakrájíme kořenovou zeleninu na větší kusy a dáme na dno pekáče nebo římského hrnce.
Naložené maso zprudka opečeme na pánvi tak, aby se zatáhlo, párátky na jeho vrchní stranu připevníme silnější plátky uzeného špeku a dáme do pekáče s poklicí nebo do „římského hrnce“.
Podlijeme cca 3 dcl vody a pečeme zvolna cca 90 minut.
Po upečení masa použijeme na omáčku výpek, do kterého přidáme v troše vody rozmíchaný bramborový škrob SOLAMYL, čímž se nám omáčka lehce zahustí.
Lehce provaříme, dochutíme solí, pepřem a podáváme s jasmínovou rýží.
Hodnotit recept: