Jahodové knedlíky | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Jahodové knedlíky

16 min. | hlavní chod | 487 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Jahodové knedlíky

Knedlíky z kynutého těsta, polité rozmačkamými jahodami, posypané tvarohem, cukrem a polité máslem jsou zkrátka božské.

Autor receptu: tekatoka15

Ingredience

Přepočítat na  porce

těsto

1 ksvejce
1 hrnekmléko
2 špetkasůl
3 dkgdroždí čerstvé
50 dkgmouka hrubá

podle potřeby

cukr moučka
tvaroh tvrdý
máslo
jahody čerstvé

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 6
1.

Z mouky, droždí, mléka, vejce a špetky soli vypracujeme těsto a necháme ho na teplém místě vykynout.

2.

Po vykynutí utvoříme malé knedlíky a hodíme je do vroucí vody.

3.

Asi 6 minut je vaříme a při vyndavání je musíme okamžitě propíchat dřevenou špejlí, aby se nesrazily.

4.

Knedlíky na talíři rozkrojíme, polejeme je mírně teplými rozmačkanými jahodami.

5.

posypeme strouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 445,5kJ 486,7kJ
Bílkoviny 4,6g 5,1g
Tuky 3,3g 3,6g
Sacharidy 14,4g 15,7g
Cholesterol 72,5mg 79,2mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz