Velikonoční kotleta | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Velikonoční kotleta

80 min. | hlavní chod | Velikonoce | 1 116 kJ/porce | Česká kuchyně | 6 porcí

Velikonoční kotleta

    Vepřové kotlety ve tvaru kapsy jsou plněné vejci natvrdo, kořeněné a smažené. Následně jsou pečené na krájených rajčatech s bazalkou.

    Autor receptu: colombo65

    Ingredience

    Přepočítat na  porcí
    1 balíčekkoření J. Olivera (tymián, citron, sůl)
    1 plechovkarajčata krájená s bazalkou
    3 ksvejce na tvrdo
    6 plátekvepřová kotleta bez kosti

    podle potřeby

    protlak rajčatový
    olej

    Postup přípravy

    Čas přípravy: 20
    Čas vaření/pečení: 60
    1.

    Do plátků kotlety širokých cca 2 cm si uděláme nožem kapsu. Jiná metoda je, že si z celé kotlety nakrájíme plátky tak, že první, asi 1cm široký plátek nožem nedokrojíme a další stejně široký již odkrojíme – tím nám vznikne tzv. motýlek a nestane se nám, že si nožem nechtěně uděláme v kapse díru.

    2.

    Takto vytvořené kapsy z kotlety lehce naklepeme a do kapsy nameleme mlýnkem např. J. Olivera směs koření se solí.

    3.

    Vzniklé kapsy okořeníme i zvenčí, potřeme olejem a dáme do lednice uležet na min. 2 hodiny, ale nejlépe do druhého dne.

    4.

    Tři vejce si uvaříme natvrdo, oloupeme a podélně rozpůlíme.

    5.

    Vezmeme vepřovou kapsu, rozevřeme a vložíme do okořeněné kapsy polovinu uvařeného vejce. Okraje kapsy sklepneme paličkou na maso k sobě.

    6.

    V pánvičce si rozehřejeme olej se zbytky koření, ve kterém byla naložena nakrájená kotleta, a zprudka je opečeme, aby se maso zatáhlo.

    7.

    Do pekáčku si rozprostřeme obsah konzervy s krájenými rajčaty a na tuto směs položíme opečené plněné kapsy.

    8.

    Pečeme zakryté cca 30 minut a po odkrytí ještě 15 minut za častého přelévání rajčatovým sosem ještě cca 15 minut.

    9.

    Podáváme s rýží nebo s bramborem.

    Hodnotit recept:

    Moje oblíbené recepty

    Už tento recept nepoužíváte?
    Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

    Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

    Přihlášení

    Obsahuje 100g 1 porce
    Energie 949,5kJ 1 115,7kJ
    Bílkoviny 18,2g 21,4g
    Tuky 16,6g 19,6g
    Sacharidy 1,2g 1,4g
    Cholesterol 55,3mg 65mg

    Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

    Jak spálit 1 porci



    Aerobik --
    Běh --
    Plavání --
    Sex --
    Jízda na kole --
    Tanec --
    Žehlení --
    Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

    Recepty autora

    BMI kalkulačka

      


    Doporučujeme z Recepty.cz