Fazole na kyselo
Klasiké uvařené fazole na kyselo za rozumnou cenu.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
1 kscibule kuchyňská
1 kostkabujón zeleninový
1 polévková lžíceolej
3 špetkabazalka sušená
500 gfazole bílé
podle chuti
sůl
pepř černý mletý
ocet
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 60
1.
Fazole přes noc namočíme do vody a druhý den dáme do hrnce a vaříme do změknutí. Přidáme do vývaru na jemno nakrájenou a orestovanou cibuli.
2.
Poté co fazole změknou, rozmícháme si trochu hl. mouky ve vodě a zahustíme na potřebnou hustotu.
3.
Dochutíme dle vlastní chuti octem, solí, pepřem a podáváme s orestovanou uzeninou a čerstvým chlebem.
4.
Abychom skoro úplně odstranili u strávníků plynatost po konzumaci pokrmu, přidáme buďto sušenou nebo čerstvou nasekanou bazalku.
Hodnotit recept: