Hovězí pupek s hrubozrnnou hořčicí
Hovězí pupek ochucený ze všech stran francouzskou hořčicí je velmi dlouho vařeno a výsledkem je velmi měkkoučké masíčko.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Plát hovězího pupku odblaníme. Osolíme, opepříme a potřeme velmi silnou francouzskou hrubozrnnou hořčicí.
Potřený plát hovězího pupku smotáme jako roládu, pevně zatáhneme a převážeme režnou nití a potřeme hořčicí i na povrchu a necháme odležet nejlépe do druhého dne.
Vzniklou „roládu“ zprudka opečeme v pánvi na trošce oleje, aby se maso zatáhlo.
Orestované maso přendáme do hrnce, kde již máme zesklovatělou na hrubo nakrájenou cibuli a podlijeme buďto masovým vývarem a to tak, aby maso bylo do poloviny ponořeno.
Pod pokličkou „táhneme“ při minimálním varu 4 hodiny. Po 2 hodinách zkontrolujeme a je-li potřeba, dolijeme vývar a opět „táhneme“ pod pokličkou zbylé dvě hodiny.
Maso vyjmeme, odstraníme režnou nit, opatrně nakrájíme na silnější plátky. Maso je nádherně měkké a proto se nám může rozpadat – ideální na porcování je ruční el. kráječ, neboť s tím lze krájet velmi dobře i čerstvě uvařené maso.
Vývar doplníme 1 kávovou lžičkou hrubozrnné hořčice, na menší kousky nakrájenou kapií a na kolečka nakrájenými okurky.
Necháme ještě cca 10 minut povařit, aby došlo ke změknutí a následně dle přílohy zlehka zahustíme troškou hl. mouky rozmíchané ve vodě a ještě necháme 10 – 15 minut provařit.
Výbornou přílohou je houskový knedlík a nebo rýže.
Hodnotit recept: