Pstruží filátka na másle | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Pstruží filátka na másle

30 min. | hlavní chod | 3 008 kJ | Česká kuchyně | 1 kus

Pstruží filátka na másle

Opečené filé ze pstruha na másle a tymiánu. Přílohou jsou nové brambory opečené na másle. 

Autor receptu: colombo65

Ingredience

Přepočítat na  porci
1 kspstruh kuchaný
1 snítkatymián čerstvý
2 polévková lžícemáslo přepuštěné
2 polévková lžícemouka hladká

podle chuti

sůl
pepř černý mletý
šťáva limetková

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 10
1.

Vykostěná filátka ze pstruha, očistíme – pinzetou vybereme případné zbytky kostí a z obou stran posolíme, opepříme a velmi lehce poprášíme hl. moukou. 

2.

Do pánve si dáme 1 polévkovou lžíci přepuštěného másla, snítku tymiánu a lehce rozehřejeme. Vložíme pstruží filátka kůží dolů.

3.

Opékáme do zlatova, poté otočíme a opětovně opečeme do zlatova. Vhodnou přílohou jsou malé nové brambory opečené na másle a zdobené petrželkou.

4.

Výborné je pokapat filátka na talíři šťávou z limetky.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie 840,1kJ 3 007,6kJ
Bílkoviny 16g 57,2g
Tuky 13,7g 49g
Sacharidy 3,4g 12,2g
Cholesterol 90,5mg 324mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz